Kuvaaja Ville Paasimaa

Panu Savolainen Soolo@Jauhimo

Vanhan Kaivoksen korkeimmalla mäellä, Jauhimossa on aikanaan kuulunut melkoinen pauhu, kun metalleja sisältävää malmikiveä on rikastusprosessia varten jauhettu valtavilla myllyillä hienommaksi. OutoJazzissa Jauhimo puolestaan syttyy soimaan, kun vibrafonitaituri Panu Savolainen iskee mallettinsa metalliin, ja täyttää koko kivisen tilan syvän resonoivilla sävelillä ja harmonioilla.

Savolainen tunnetaan ennakkoluulottomista yhteisprojekteistaan niin naiskuorojen, kansanmuusikkojen, teatteritaiteilijoiden kuin toki lukuisien jazzmuusikoidenkin kanssa. Hänen kansainvälisesti tunnetuin, kolme albumia julkaissut yhtyeensä Herd on voittanut European Jazz Competition -kilpailun, ja monenlaista muutakin toimintaa voidaan miehen ansioiksi lukea niin jazztapahtumien kuin uusien vibrafonistien Sibelius-Akatemiassa kouluttamisenkin merkeissä.

Jos nyt ehdit ajatella, että on aika virittäytyä äärimmilleen ja antautua sille, että musiikki on kilpailu, niin unohda se: Tämä uniikki soolokonsertti toteutetaan akustisesti ”au naturell” – on vain mies, soitin ja musiikki. Sekä tietenkin karunkaunis, upeasti soiva tila ja lumoutunut yleisö!

Jauhimo sijaitsee korkean mäen päällä, ja sinne noustaan portaita myöten. Itse tila on esteetön, mutta mikäli tarvitset liikuntarajoitteesi vuoksi kyytiä Jauhimon ovelle saakka, ole etukäteen yhteydessä kulttuurituottaja Esko Vihavaan (yhteystiedot sivun alalaidassa), niin järjestetään asia. Kiitos ja tervetuloa konserttiin!