Tektonik

OutoJazzin lauantaipäivän avaava Tektonik on Anna-Sofia Anttosen (saksofoni & objektit) ja Tuukka Tervon (elektroniikka)  muodostama kokeilevaa musiikkia saksofonille ja elektroniikalle luova duo. He ovat viettäneet Vanhan Kaivoksen residenssitaiteilijoina usean viikon tänä keväänä. Kiisuhallin upea akustiikka ja koko kaivosympäristö ovat inspiroineet heitä aloittamaan tämän projektin vuosi sitten ja palaamaan jälleen Outokumpuun. Saksofonin ja elektronisen äänen lisäksi musiikissa saatetaan kuulla kaivosalueelta löytyneitä objekteja sekä keraamisia huiluja.

Esitys alkaa lauantaina klo 13, kestäen noin 45 minuuttia ja siihen on vapaa pääsy. Kiisuhallin tekonurmelle saa asettautua vaikka makaamaan oman viltin päällä ja nauttia ääniaalloista pötkötellen. 

Anna-Sofia Anttonen on utelias saksofonisti ja taiteilija, joka on erityisen kiinnostunut aikamme musiikista sekä taiteidenvälisyydestä. Anna-Sofia työskentelee mielellään säveltäjien kanssa tutkien instrumenttinsa mahdollisuuksia ja on kantaesittänyt lukuisten säveltäjien teoksia. Hän soittaa tutkimusmatkailevassa Saxtronauts -saksofoniyhtyeessä, uuteen musiikkiin erikoistuneessa Kaaos Ensemblessä sekä Uusinta Ensemblessä. Tällä hetkellä Anna-Sofia työskentelee Tektonik -projektin lisäksi monitaiteellisessa, sävellystä ja keramiikkataidetta yhdistävässä Kukkapilli -projektin parissa yhdessä taiteilija Armi Tevan kanssa.

Tuukka Tervo on ääniteknikko ja esiintyjä, joka toimii vaihtelevissa rooleissa monien eri musiikinlajien ja sekä elävän että tallennetun musiikin parissa. Esiintyvänä taiteilijana Tervon instrumentti on vaihtelevat ja tarkoitusta varten kootut ja ohjelmoidut elektroniset laitteistot. Tervon viimeaikaisia esiintyviä kokoonpanoja ovat mm. elektronista musiikkia modulaarisilla syntetisaattoreilla esittävä Arpkestra 7800 ja nykymusiikkiyhtye Earth Ears Ensemble. Tervo on äänittänyt ja miksannut lukuisten yhtyeiden ja artistien levytyksiä sekä miksannut lukemattomia konsertteja.

Taiteilijat kiittävät Alfred Kordelinin säätiötä, Musiikin edistämissäätiötä sekä Vanhan Kaivoksen Residenssiä, jotka ovat olleet mahdollistamassa työskentelyä!